Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Υποδομές για τον επισκέπτη στην Αρχαία Ψωφίδα - Πρόγραμμα βιοκαλλιέργειες και κοινωνικοί λαχανόκηποι - Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί

Υποδομές για τον επισκέπτη στην Αρχαία Ψωφίδα

Στην Αρχαία Ψωφίδα (σημερινά Τριπόταμα) ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να εξυπηρετηθεί από τα τοπικά καταστήματα για φαγητό, καφέ και τοπικά προϊόντα, με χαρακτηριστικό τόπο αναψυχής το πεστροφείο-ταβέρνα-καφετέρια Ο ΜΥΛΟΣ, στη δυτική όχθη του Ερυμάνθου, το οποίο προσφέρει ντόπια πέστροφα, ενώ στον παλιό νερόμυλο και στο γύρω φυσικό περιβάλλον εκτίθεται λαογραφικό υλικό.
  


Άλλα αξιοθέατα
  • Αρχαίες γέφυρες (η πέτρινη γέφυρα στην πλατεία των Τριποτάμων και η τοξωτή γέφυρα)
  • Λείψανα του αρχαίου τοίχους και άλλων αρχαίων δημόσιων κτηρίων και ναών
  • Μονοπάτια
  • Αργυρή Βρύση
  • Το σημείο που σμίγουν τα τρία ποτάμια (Ερύμανθος, Αροάνιος και Σειραίος)
  • Πηγές Κατριβά και Βασιλική
  • Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
  • Παραδοσιακά πέτρινα κτίρια


   
Τοξωτή Γέφυρα Ερυμάνθου
 

Τοξωτή γέφυρα Αροανίου


Μέρος του τοίχους της Αρχαίας Ψωφίδας


Μονοπάτι προς Αργυρή Βρύση


Αργυρή Βρύση


Χώρος αναψυχής Κατριβά


Καταρράκτες του Ερυμάνθου

  
Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Ψωφίδος (Τριπόταμα), 19ος αι.




 Πρόγραμμα βιοκαλλιέργειες και κοινωνικοί λαχανόκηποι

Μια άλλη πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Ερύμανθος σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΔΗΩ, που είναι κορυφαίος φορέας πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, για την περιοχή Τριποτάμων – Αρχαίας Ψωφίδας είναι η δημιουργία και καλλιέργεια «κοινωνικών λαχανόκηπων».  Στους κοινωνικούς λαχανόκηπους θα καλλιεργήσουν σε πρώτη φάση εργαζόμενοι από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Τα προϊόντα από αυτούς τους λαχανόκηπους θα διατεθούν σε ηλικιωμένους και ανήμπορους προς εργασία. Επίσης ένα μέρος των προϊόντων αυτών, ως συμβολική πράξη, θα διατεθεί για τα συσσίτια των αστέγων της Αθήνας.




Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης κοινωνικών συνεταιρισμών με βάση το Νόμο 4019/2011, η ΑΜΚΕ Ερύμανθος προετοιμάζει κατοίκους της περιοχής για τη δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού αλόγων (ίππων).
Με αυτό το συνεταιρισμό θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιππικού τουρισμού στην περιοχή και η ενίσχυση των τοπικών εισοδημάτων, γεγονός  που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.
 

 




ΑΜΚΕ Ερύμανθος
Γ' Σεπτεμβρίου 69
104 33 Αθήνα
Email: erymanthos2@gmail.com
τηλ210 8813760
         2108813761


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου